• WELKOM AANBOD
  • TOT 30% BONUSPILLEN
  • VOOR ALLE BESTELLINGEN
Betaalmethodes
Levering
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Wat is libido in mannen en vrouwen?

Misschien wat te hoog? Te laag? Of misschien precies goed. Wat is libido en moet jij je druk maken op het moment dat het niet goed is? Libido is een ander woord voor onze zin in seks. Het probleem met libido is dat het niet een bepaalde grens moet zijn. Onze interesse in seks kan verschillen van persoon tot persoon en tussen partners. Hoewel er natuurlijk genoeg stereotypes zijn (bijvoorbeeld dat tieners enkel en alleen aan seks denken en oude mensen niet meer) is ons libido uiteindelijk persoon.

Wat betekent het nou precies?

We gaan eerst kijken naar de libido betekenis . Het is een term die in de psychoanalytische theorie wordt gebruikt om de energie te beschrijven die mensen creëren door onze overlevings- en seksuele instincten. Volgens Sigmund Freud maakt het libido deel uit van de id en is het de drijvende kracht achter elk gedrag . Hoewel de term libido in de wereld van vandaag een openlijke seksuele betekenis heeft aangenomen, vertegenwoordigt het voor Freud alle paranormale energie en niet alleen seksuele energie.De grondlijn

Heb je nou een laag libido of een hoog libido ? Dat is bepalend van wat ‘normaal’ is. En nou blijkt de term normaal hierin best wel lastig te beschrijven. Het is afhankelijk van wat onze grondlijn is voor een libido , voor de ene persoon betekent het dat ze elke dag intiem willen, en voor een ander zou het kunnen zijn dat ze totaal geen interesse hebben in seks.

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra en oral jelly kopen en advies over het bestellen

Uiteindelijk moeten mensen zich pas zorgen gaan maken wanneer ze totaal gaan afwijken van wat hun oorspronkelijke standaard is. Een verandering in libido is enkel en alleen een probleem wanneer het een probleem blijkt tussen beide partner.

Het is ook mogelijk dat twee partners twee verschillende libido ’s hebben. Er is namelijk geen ‘normale’ hoeveelheid seks die je in een relatie mag verwachten. Net zoals onze vingerafdruk is ons libido uniek. Maar wanneer we ineens merken dat we wilde variaties hebben met betrekking tot libido of ineens totaal zelfs geen libido meer hebben dan is het mogelijk dat er wat anders aan de hand is.

Een te laag libido.

Wanneer je voor jezelf een abnormaal laag libido krijgt dan is het misschien tijd om eens stappen te ondernemen om te zien wat de reden hierachter kan zijn.

Onderliggende problemen

Onderliggende medische en psychologische problemen kunnen het libido bijna compleet onderdrukken, zo heeft iemand gewoon geen of uitermate weinig zin in seks meer . Medische aandoeningen zoals kanker of andere chronische ziektes bijvoorbeeld kunnen begrijpelijkerwijs het verlangen van een persoon naar seks wegnemen. Psychische problemen kunnen ook bijdragen aan een verminderde zin in seks. Depressie is een veelvoorkomende oorzaak van seksuele disfunctie en de behandeling van depressie helpt vaak in bed niet.

Dat komt om bepaalde antidepressiva (selectieve serotonineheropnameremmers of SSRI's) de seksuele opwinding eerder verminderen dan andere oplossingen dat doen. Dat betekent dat de psychisch problemen misschien worden verminderd, maar de seksuele problemen blijven bestaan.

Gerelateerd artikel: De beste Levitra pillen kopen zonder recept en voor de laagste prijs

Andere psychologische problemen zoals stress kunnen er ook voor zorgen dat iemand minder behoefte heeft om intiem te zijn. Veelvoorkomende psychologische problemen van mensen die klagen over een laag libido zijn onder meer depressie, stress, faalangst na lange tijd niet seksueel actief te zijn geweest en een slecht zelfbeeld.

Hormonen kunnen het probleem zijn

We geven hormonen wel vaak de schuld van verschillende problemen, maar vaak is er wel een kern van waarheid. Bij vrouwen zijn lage androgeenspiegels gekoppeld aan een lage zin in seks, maar het is niet duidelijk welke de oorzaak is en welke daarvan het effect is. Voor mannen is het iets duidelijker: als een man een laag testosterongehalte heeft dan zal zijn libido daar waarschijnlijk onder lijden.

Laag libido? Wat kun je doen

Stel jezelf allereerst de vraag of jouw libido merkbaar anders is dan wat standaard bij jou was en probeer hiervoor mogelijke oorzaken te achterhalen . Zorgt jouw gebrek aan zin in seks ervoor dat je minder gelukkig bent? Een minder goede relatie hebt? Als je een relatie hebt dan is het goed om aan jou partner te vragen wat ze denken van jouw zin in seks. Zitten jullie ongeveer op dezelfde lijn of is het eigenlijk goed tussen jullie twee? Vinden jij en jouw partner dat je genoeg seks hebt? Dan is de kans groot dat je libido prima i s. Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld kiezen om de geslachtsdrift te verhogen, bijvoorbeeld door het nemen van een libido pil of misschien eens te gaan praten met de huisarts.