• WELKOM AANBOD
  • TOT 30% BONUSPILLEN
  • VOOR ALLE BESTELLINGEN
Betaalmethodes
Levering
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Testosteron tekort bij mannen - laag niveau, symptomen en behandeling

Een tekort aan testosteron

Testosteron, het mannelijke hormoon, het toppunt van mannelijkheid. Wat betekent het wanneer er een tekort ontstaat bij de testosteronspiegel en welke vervolgstappen moeten worden genomen om hiertegen te strijden.

Wat is testosteron eigenlijk

Testosteron is een hormoon dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van het mannelijke geslacht. Spieren, het lichaam en de hersens gebruiken de stof om adequaat te werken. Het is onmisbaar voor een gezond en krachtige lichaam en geest.Ik heb te weinig Testosteron

Een testosterontekort houdt in dat er een laag gehalte van de stof in het bloed zit. Deze gebeurtenis bestaat over het algemeen dankzij de ouderdom. De hormonen nemen af in het bloed, de spieren, hersenen en de prostaat. 

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra en oral jelly kopen en advies over het bestellen

Testosteron regelt tevens de vetbalans, de bloeddruk en het bloedsuikergehalte. Er is daarbij een directe relatie tussen erecties, erectiekracht, seksdrift en testosteron.

Wat zijn de symptomen van Testosteron tekort

Mannen met een verlaagd testosteron zullen lijden aan verschillende aandoeningen. De volgende symptomen bestan De opbouw van spierkracht zal afnemen terwijl het vetpercentage spoediger omhoog gaat. De lust en het libido slinken gevolgd door een afzwakking van erecties en kortere tijdsverloop van erecties. De vervaardiging van sperma zwakt sterk af waardoor de spermaproductie klein is. Hierdoor is er weinig zaad in het lichaam. Ook is er sprake van botontkalking, minder lichaamshaar en haargroei en eventuele depressieve gevoelens.

Waarom heb ik een laag testosteron als man

Leeftijd is de voornaamste reden voor een daling van de testosteronspiegel. Vanaf het 25ste levensjaar daalt het percentage in het bloed. Klaarblijkelijk is het dus een natuurlijke overgang van het lichaam om ouderdom te constateren aan een man. Naarmate de leeftijd toeneemt zal het testosteronpercentage lager zijn, wanneer mannen de 65 bereiken kan dit wel 70% van het normale aantal zijn. In uitzonderlijke gevallen kan de spiegel extreem dalen, dit fenomeen wordt hypogonadisme genoemd. 

Gerelateerd artikel: De beste Levitra pillen kopen zonder recept en voor de laagste prijs

Hierdoor kunnen er indringende klachten opduiken en deze aandoening moet spoedig worden behandeld door een professionele arts.

Hoe kan ik het niveau van mijn testosteron testen?

De beste keuzemogelijkheid voor een test van deze kwantiteit, is het meten van bepaalde indicatoren.

Ten eerste het lichamelijke welzijn. Hoe krachtig zijn je botten, deze worden namelijk verzwakt door een lager testosteron. Hebt u moeite met spiermassa te kweken en ontvangt u snel vet? Bestaan er slaapproblemen in uw leven? Daarbij kan uw spermaproductie worden opgemeten, hoe kwiek en robuust is uw sperma momenteel? Kunt u gemakkelijk een erectie krijgen, wat is de sterkte van uw harde penis en is de tijdsduur lang genoeg?

Vervolgens is uw mentale toestand van belang. Ondervind u enige depressieve klachten, bijvoorbeeld futloosheid, leegheid, constante negativiteit of heeft u een uitzichtloos perspectief op de toekomst? Bent u vaak prikkelbaar, ofwel heeft u last van stemmingswisselingen. Is er een gebrek aan motivatie om activiteiten uit te voeren, een algeheel gebrek aan energie. Is uw geheugen wel goed op peil?

Uiteindelijk is dit het makkelijkst te identificeren door een gecertificeerde dokter. Merkt u dus iets van deze verschijnselen, raadpleeg dan uw thuisarts.